Kje sem to bil?

Kje sem to bil?
O, tega pa sem prinesel iz Opatije. Tam sem bil leta 1912. Ta leseni osliček je prinesel nečak iz Momjana okoli leta 1970. To, najlepšo šatuljico v obliki srčka pa sem ti prinesel iz Trsta, tik po vojni, moja draga.

Tudi prvi popotniki so domov prinašali spominke

Potovanja iz katerega ni prinešen noben spominek hitro končajo v pozabi. To so vedeli tudi prvi popotniki, ki spominkov še niso mogli kupiti, ker jih tedaj ni bilo, so pa zato za spomin prinesli iz oddaljenih krajev. Domov so prinašali nekaj naravnega, od drobnega kamna, školjke, rože, do drobnih plastik, ki so jih izdelovala razna plemena itd. 

Danes spominke predvsem kupimo
Res je danes nakupovanje spominkov za nekatere užitek, za druge nadloga, še posebno če nanj čakajo mnogi. Res je tudi, da je veliko dela z dodatno prtljago, ki jo pogojujejo mnogi spominki toda spominek in potovanje so od samega začetka neločljivo poročena.
Kreativni spominki
 
Spominek je tudi objekt, ki sproža neverjetno kreativnost vseh. Tako oblikovalcev, izdelovalcev spominkov, aranžerjev kakor kupcev. Nedvomno so že od samega začetka spominki najbolj raznolika skupina potovalne opreme.

Sledi nam

Obvestila

Kontakt

Mediteranum Piran
Ul. Svobode 81
6330 Piran