Histour

HISTOUR – digitalna zgodovina turizma najbolj privlačnega polotoka sveta - Istre

 

 

Istra je svet, ki zgodovinarje vseh področij zapolnjuje sleherni trenutek. Ni takega ljudstva ali popotnika, ki se je Istre dotaknil, da mu ne bi pustila globokega spomina. Zato je logično, da je Istra kot turistična destinacija postala ena prvih in najbolj obiskanih že od začetka popotniške in turistične zgodovine.

Na portalu HISTOUR (Historical Tour / Historical Tourism) vas vabimo, da si zgodovino turizma Istre ogledate v sodobni, digitalni interpretaciji. Tu boste lahko obiskali virtualne muzeje in zbirke, se srečali z mnogimi popotniškimi zgodbami, si ogledali digitalizirane popotniške eksponate in še veliko, veliko drugega. In ne le to!

Vabimo vas, da z nami sodelujete, se nam priključite in tudi vi dodate svoje izkušnje, zgodbe, predmete in ljubezen do Istre v ta edinstven portal o zgodovini in razvoju popotništva in turizma Istre.

 

Web muzej Histour je produkt čezmejnega projekta HISTUR.

 

Naslov projekta: TURIZEM KOT SKUPNA (KULTURNA) DEDIŠČINA OBALNEGA DELA ISTRSKEGA POLOTOKA 

Akronim: HISTUR

Prednostna nalogaGospodarski in socialni razvoj - Socialna integracija

Organizacija vodilnega partnerja: UP FTŠ Turistica 

Država vodilnega partnerja: Slovenija

Organizacije partnerjev: Zavod Mediteranum, UR FMTU Opatija, Hrvatski muzej turizma Opatija

Vključene regije: Slovenija: Obalno-kraška regija; Hrvaška: Primorsko-Goranska Županija, Istarska Županija

 

Specifični čezmejni cilji operacije:  sodelovanju s Hrvatskim muzejem turizma iz Opatije vzpostavitev muzejske zbirke v slovenskem delu Istre na temo razvoja turizma v obalnem delu Istre ter razširitev obstoječe zbirke v muzeju v Opatiji; 1.2 izmenjava eksponatov in priprava gostujoče razstave o razvoju turizma v hrvaškem in slovenskem delu Istre; 1.3 Sporazum o dolgoročnem sodelovanju  med Muzejem turizma v Opatiji in Zavodom Mediteranum Piran. 2.1 Oblikovanje bilateralnih ekspertnih skupin za preučitev zgodovinskega (a) razvoja gastronomije, (b) razvoja ponudbe nastanitvenih obratov, (c) razvoja ponudbe tour operatorjev, (d) razvoja jezikovnega vidika promocije; 2.2 izmenjava pedagoškega osebja med UP FTŠ Turistica in UR FMTU Opatija (gostujoča predavanja). 3.1 Vzpostavitev sodelovanja med partnerji s pomočjo podpisa sporazumov o sodelovanju na pedagoškem in raziskovalnem področju; 3.2 proučitev potencialov razvoja muzejev turizma v Istri z vidika različnih deležnikov, npr. hotelirji, TICi, muzeji, turisti, lokalni prebivalci; 3.3 organizirati strokovne ekskurzija slovenskih študentov/dijakov v Hrvatski muzej turizma v Opatiji in hrvaških študentov/dijakov v muzej na slovenski obali; 3.4 skupna priprava in izvedba okroglih miz na temo »Razvojne možnosti muzejskega turizma v Istri«; 3.5. skupna izdelava sodobne multimedijske spletne strani-web muzeja (histour.si).

 

PODPORNIKI PROJEKTA

Sledi nam

Obvestila

Kontakt

Mediteranum Piran
Ul. Svobode 81
6330 Piran