O nas

MEDITERANUM, Zavod za revitalizacijo mediteranske kulture Piran je zasebni zavod, ustanovljen z namenom ohranjanja, revitalizacije in reinterpretacije dediščine, kulture, zgodovine in turizma obmorskega prostora.
 
Predstavniki zavoda strokovno, predano, odgovorno in srčno, ob pomoči visoke tehnologije, težimo k osveščanju javnosti o pomenu in potencialu obmorskega prostora. Našo dediščino, zgodovino in kulturo predstavljamo z novimi, sodobnimi vsebinami, zgodbami in prireditvami. S tem želimo prispevati tudi k ustreznejšemu, trajnostnemu razvoju in ohranjanju našega obmorskega prostora.
 
Postavljamo tako realne kot tudi virtualne muzeje in prireditve. Z najsodobnejšo tehnologijo delujemo na področju digitalizacije in katalogizacije muzejev, arhivov, knjižnic, zasebnih zbirk itn. Velik del pozornosti posvečamo tudi ladjarski in pomorski dediščini in morju na področju celotne Istre. Javnost o naših raziskavah in delu obveščamo z objavo knjig, člankov in drugih prispevkov. Organiziramo predavanja, okrogle mize, etnološke in druge kulturne prireditve. Postavljamo razstave in izobražujemo.
 
Ponosni smo, da smo pripomogli k širjenju zavesti o potencialu in pomenu ohranjanja naše dediščine in kulture.
 


Naši muzeji

PODPORNIKI PROJEKTA

Sledi nam

Obvestila

Kontakt

Mediteranum Piran
Ul. Svobode 81
6330 Piran